Fragt 39 kr til pakkebox. Gratis returfragt ved køb over 800 kr, for returforsendelser i Danmark. Kontakt Misty May pr. mail før du sender retur, for at modtage din gratis returlabel.

Om Strik og Fair Trade

Fair Trade Baby Alpaca garn:

Misty May arbejder med  fair trade certificeret strikproducenter i Peru og Bolivia. 10 kriterier skal være opfyldt for at man kan kalde sig fair trade certificeret.

1) Skabe muligheder for økonomisk dårligt stillede producenter

2) Gennemsigtighed og ansvarlighed 

3) Fair handelspraksis

4) Betale en anstændig løn

5) Ingen børnearbejde, eller tvangsarbejde

6) Ingen forskelsbehandle mellem køn og sexualitet 

7) Sikre gode arbejdsforhold

8) Fremme positiv udvikling af små producenters forretning

9) Fremme fair handel

10) Respekt for miljøet

Stort set alt alpaca garn kommer fra Peru og Bolivia. 

Alpaca’en er beslægtet med kameler, men meget mindre. De lever under vanskelige vejrmæssige forhold, derfor er deres pels udviklet til at kunne beskytte dem i ekstreme vejr situationer.

Baby alpaca garn er ekstrem slidstærkt, og har en evne til at føles kølig om sommeren og varm om vinteren. Dette skyldes at garnet/fibrene har små ”luft-lommer” som virker isolerende mod kulde eller varme. Dette gør baby alpaca produkter helt unikke.

Betegnelsen baby alpaca har intet med nyfødte alpaca’er at gøre. Det er betegnelsen for årets første klipning af alpaca’en.

Alpaca strik kan vaskes i vaskemaskinen på uldprogram og lav centrifugering.
Desuden indeholder alpaca garn ingen lanolin. Dette gør at folk der er allergiske overfor uld, for det meste kan bruge alpaca strik uden problemer.

Alpaca garn og cashmere garn anses for verdens fineste naturlige garner.

 

 Eco Friendly Cashmere garn :

Alt cashmere i verden kommer fra en region omkring Mongoliet og Tibet.
Cashmere geden lever under ekstreme vejrforhold. Temperaturen kan svinge fra 40 graders varme om dagen til frysende koldt om natten. For at kunne overleve i sådanne omgivelser, har cashmere geden udviklet pels som selv-regulere dens kropstemperatur.

Disse ekstreme forhold bevirker at ulden fra cashmere geden har nogle fantastiske egenskaber som gør ulden perfekt at have på om det er varmt eller koldt. Pga. dette,og at cashmere ulden er ekstrem blød, anses cashmere for et af mest eksklusive uldgarner i verden.

Misty May bruger cashmere som er "eco friendly". Små lokale landbrug opfostre gederne, som er sporbare fra fødsel til voksen ged. Disse lokale projekter, sørger for at bønderne har en stabil indkomst,og driver dermed anden udvikling i området.

Der findes mange billige cashmere produkter som alle har korte fibre.
Misty May’s cashmere er langfibret, garanteret over 45 mm, som ”nuller mindre” end korte fibre.

Cashmere er selvrensende og behøver ikke vaskes lige så ofte som almindelig uld. Du kan vælge at vaske i hånden, eller vaske i vaskemaskine på uldprogram, med uldvaskemiddel, lav centrifugering. 

 Tilbage til Strik Kollektion